Groene factor – bossen voor de toekomst

Wanneer u Eminence Organic Skin Care koopt, planten wij een boom voor elk verkocht product.

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN BOMEN PLANTEN

Meer dan 11 miljoen bomen geplant wereldwijd.

Via ons Forests for the Future-initiatief plant Eminence een boom voor elk verkocht product, waardoor we gemeenschappen in ontwikkelingslanden kunnen ondersteunen. Omdat we elke keer dat je één van onze retailproducten koopt een boom planten, heeft Eminence tot nu toe 11 miljoen bomen geplant!

Wij zijn het eerste en enige huidverzorgingsbedrijf dat meer dan 11 miljoen bomen heeft geplant.

Bossen kunnen de toekomst veranderen.

Deze bomen helpen het milieu te herstellen, verminderen de impact van klimaatverandering en creëren een groenere aarde voor toekomstige generaties. We hebben bomen geplant in meer dan 22 landen over de hele wereld. In ontwikkelingslanden zorgt dit ervoor dat mensen hun eigen voedsel kunnen verbouwen en een duurzaam inkomen voor hun gezin kunnen opbouwen. Daarnaast zijn een aantal veelbelovende klimaat-slimme agroforestry-werkwijzen ontwikkeld om de oogstopbrengsten te verbeteren en de gezondheid van de bodem, de efficiëntie van het watergebruik en de koolstofopslag te revitaliseren.

Award-winnende erkenning.

In 2016 ontving Eminence de International ISA Innovate Award for Philantropic Initiatives for the Forests for the Future, die een boom plant voor elk aangekocht retailproduct. De levensveranderende impact van bossen voor de toekomst is alleen mogelijk vanwege de voortdurende ondersteuning van onze toegewijde spa-partners!

Kinderen in Senegal bedanken Eminence Organic Skin Care voor het planten van 10 miljoen bomen
Kinderen in Senegal bedanken Eminence Organic Skin Care

DE KRACHT VAN EEN ENKELE BOOM

• Produceert ongeveer 260 kilo zuurstof per jaar.
• Absorbeert zoveel koolstof in een jaar wat een auto produceert door 42.000 km te rijden.
• Helpt de luchttemperatuur te verlagen en helpt de klimaatverandering tegen te gaan.
• Stabiliseert de bodem en voorkomt wind- en bodemerosie door zijn wortels.
• Draagt bij tot de vruchtbaarheid van land door stikstofbinding en toenemende waterpenetratie.

Bedankt poster van de kinderen van Mt. Kilimanjaro (boven), kinderen in Kameroen met bomen (linksonder), bomen planten in Ethiopië (rechtsonder)
Bedankt poster van de kinderen van Mt. Kilimanjaro (boven), kinderen in Kameroen met bomen (linksonder), bomen planten in Ethiopië (rechtsonder)

EEN DIEPERE KIJK: DUURZAME BOOM PLANTEN PRAKTIJKEN IN AFRIKA

Eminence’s Forests for the Future Program helpt boeren in ontwikkelingslanden te trainen in het bouwen van productieve en duurzame gewassen en boerderijen. We planten een boom voor elk verkocht product, waardoor plattelandsgemeenschappen kunnen worden ontwikkeld, waardoor lokale mensen hun omgeving kunnen herstellen, hun eigen voedsel kunnen verbouwen en een duurzaam inkomen en toekomst voor zichzelf, hun gezinnen en hun gemeenschap kunnen opbouwen. Eminence is er trots op om voortdurend bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van deze regio’s.

Door specifieke soorten snelgroeiende bomen, fruitbomen, hardhout en voedselgewassen op een systematische manier te planten gedurende een periode van vier jaar, kunnen gezinnen hun leven voor altijd positief veranderen. Deelnemers aan het programma planten duizenden bomen die families voorzien van duurzame voedselbronnen, veevoer, producten om te verkopen, brandhout en een 400% toename van hun jaarinkomen in vier jaar.

Hier zijn enkele specifieke mijlpalen die dit programma onlangs heeft bereikt:

  • Opgeleid en ondersteund: op zijn minst 200 boerenfamilies – bescherming van ongeveer 2.000 mensen tegen extreme armoede.
  • Geproduceerd en geplant: minstens 400.000 fruit-, noten- en bosbouw bomen per jaar voor huishoudelijke consumptie en verkoop.
  • Genereerde een extra geschat jaarlijks inkomen van € 5100 per landbouwer tegen het vierde jaar en aanzienlijk hogere groei in de 5-10 jaar die volgen.
Ik ben er trots op om hier mijn steentje aan bij te dragen door gebruik te maken van deze fantastische producten!

Geef een reactie

Sluit Menu